recorduri

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Despre MV2

decembrie 26th, 2010
mv2

PONTOANE PENTRU PESCUIT
La intrarea dinspre dig au fost amplasate pontoane pentru pescuit, destinate NUMAI pescarilor care pescuiesc în regim C&R. Acestea se pot închiria și rezerva sunând la administratorul lacului – 0728.908.400. Zona de la intrarea lacului, în care au fost amplasate pontoane este destinată NUMAI pentru pescuitul C&R.
Pescuitul de pe mal între pontoane este strict interzis. Pontoanele se pot închiria atât pentru pescuitul de 12h cât și pentru pescuitul de 24h, dar NUMAI pentru pescuitul C&R.

PESCUITUL de 24 DE ORE
Pescuitul de 24 de ore
începe la orele 18:00 și poate fi practicat NUMAI în sistemul C&R, de la intrarea pe lac și până la pădure.

Câte ceva despre baltă
Acumularea Moara Vlăsiei 2 se află pe valea Cociovaliștei, din care se și alimentează, fapt benefic pentru populația piscicolă ce beneficiază de apa oxigenată a râului. Suprafața totală de 28 ha a acumulării este împărțită în două, balta de crap care are 17 ha și zona așa-numită sălbatică, de 11 ha. Lungimea totală a bălții este de circa 2 km. Adâncimea apei variază între 2 și 4 metri, fundul este în general mâlos și nu există arbori scufundați. Malurile sunt înierbate având pe alocuri pâlcuri de stuf și papură. Accesul la apă este facilitat de drumul pietruit amenajat pe malul drept, drum ce se menține în condiții foarte bune și pe ploaie.

Crapul românesc este la putere. Recordul bălții la crap este un exemplar de 22 de kilograme, căruia i se alătură capturi frecvente cu greutăți ce variază între 10 și 20 kg. Cele mai frecvente capturi au greutățile cuprinse între 3 și 10 kilograme. Alături de crap, balta are și somn, caras, știucă și șalău. Somnul record a cântărit peste 40 kg, iar carasul ajunge adesea la 1-1,2 kg. Știuca, deși mai rar pescuită, a atinds recordul de 8 kg, iar șalăul 4 kg.

Populările au devenit o tradiție pe Moara Vlăsiei 2, în ultimii cinci ani introducându-se în medie anual câte 10 tone de crap românesc, fără ca balta să fie năvodită în ultimii nouă ani. Moara Vlăsiei 2 este, de asemenea, cunoscută pentru concursurile de pescuit la crap care se bucură de o participare susținută și atrag un număr considerabil de pescari experimentați.

Facilități și perspective
Pentru sezonul următor se preconizează delimitarea a 7-8 standuri de pescuit amenajate cu pontoane de lemn, în partea de la intrarea dinspre dig, și deschiderea la pescuitul de 24 de ore a porțiunii dinspre pădure. Malul stâng, mergând până în zona pădurii, va fi complet iluminat (deja o mare parte este luminată) și se vor amenaja toalete ecologice.

Cum ajungi …

Judetul: Ilfov

Localitatea: Moara Vlasiei

Este amplasata in Nordul Bucurestiului la aprox. 20 km. Exista doua cai de acces.

  1. Din București se pornește pe DN1 prin Otopeni spre Ploiești și, după ce trecem de drumul spre Corbeanca, cotim la dreapta spre Balotești. De aici, după ce trecem de Căciulați, ajungem în Moara Vlăsiei. De la Otopeni la Balotești sunt circa 8 km, iar de la Balotești la Moara Vlăsiei încă 10 de kilometri. În centrul comunei, la monument, vis-a-vis de vechiul Complex Comercial al comunei, se face la stânga pe drumul ce coboară aproximativ 300 metri spre baltă. Drumul asfaltat din șoseaua principală se transformă în drum pietruit, circulabil în condiții foarte bune și pe timp de ploaie.
  2. Tot din București se mai poate ajunge și prin Colentina, apoi Ștefănești și Dascălu. De la intrarea în comuna Dascălu, la aproximativ 300 metri, se face primul drum în stânga (există un panou cu drum cu prioritate la stânga) și se ține drumul drept până se ajunge la intersecția cu șoseaua ce duce spre Balotești (stânga) și Grădiștea (dreapta); nu se face nici stânga, nici dreapta, se traversează șoseaua și se coboară direct la baltă

PESCUIT M.V.2 (ZONA SALBATICĂ)

Cum ajungi…
Din șoseaua care duce spre Balotești se face strada Podul Călugărului. Se intră pe stradă și se coboară până la lac, unde este o baracă tip șantier și paznicul care încasează taxa.

O BALTA FOARTE BUNA PENTRU RAPITOR
, o zona de vis (padurea se termina in balta pe o lungime de aprox 200 m), cu mult stuf!

Specii de pesti rapitori existente: STIUCA foarte multa, cu exemplare de peste 8kg, SOMN si SALAU.
Specii de pesti pasnici: crap, caras foarte mult, lin, caracuda, rosioara.

PESCUITUL ESTE PERMIS DE PE MAL SI DIN BARCA!

Taxa pescuit = 30 lei (se pot retine maxim 4 kg de peste).
Taxa inchiriat barca = 20 lei/persoana

Cei care vor sa retina mai mult de 4 kg, vor achita diferenta kilogramelor retinute in plus cu 10 lei kilogramul.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerLasa un comentariu

Trebuie sa fi LOGAT pentru a posta un comentariu.