MV2
 
Acum este 28 Mar 2024, 15:00

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: RETETE CULINARE
MesajScris: 02 Mar 2012, 18:54 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 25 Ian 2011, 02:28
Mesaje: 1583

PLACHIE DE CRAP


ptr aceasta reteta avem nevoie de un crap ,sau ciortan .
pestele se curata de solzi ,se curata de mate ,se apala bine se taie in fileuri sau rondele ,se cresteaza marunt ptr a
mai diminua din oase ,i se da un praf de sare ,apoi dupa cca jumatate de ora se da prin faina ,si se prajeste in ulei
incins ,dupa ce pestele a fost prajit ,alaturat se face urmatorul sos avem nevoie de ,,
2 3 cepe
3 4 rosii
2 3 ardei
sare ,piper,,foi de dafin ,usturoi si marar
taiem zarzavatul cubulete mai mari il calim apoi adaugam 2 3 cni de apa si lasam sa fiarba pina cind este gata
zarzavatul ,intre timp adaugam si pierul sarea ,foi de dafin,usturoiul tocat marunt .
cind zarzavatul este aproape gata bagam in sos si pestele prajit lasam sa dea un clocot apoi punem mararul tocat
marunt
pofta buna si nu uitati sa puneti in pahar un vin alb sec






Fişiere ataşate:
loadfoto.jpg
loadfoto.jpg [ 45.48 KiB | Vizualizat de 7767 ori ]

_________________
Victoras Petcu
www.moaravlasiei2.ro
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: RETETE CULINARE
MesajScris: 02 Mar 2012, 19:20 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 25 Ian 2011, 02:28
Mesaje: 1583

Peste la cuptor .


Peste la cuptor cu patrunjel verde - o reteta culinara pentru prepararea pestelui la cuptor care cu siguranta merita incercata !


Ingrediente:
2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura mustar.

Mod de preparare:
Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac. Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna intr-un vas de Jena.

Se spala pestele, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se asaza peste rosii. Se taie marunt caperele, se amesteca cu patrunjelul tocat, mustarul si restul de ulei. Cu pasta astfel preparata se ung fileurile de peste.

Se acopera sosul cu un capac, se baga in cuptorul incins la 200°C si se lasa pestele sa se patrunda circa 20 de minute.

Se serveste cu cartofi fierti.


Fişiere ataşate:
peste-la-cuptor.jpg
peste-la-cuptor.jpg [ 27.69 KiB | Vizualizat de 7763 ori ]

_________________
Victoras Petcu
www.moaravlasiei2.ro
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: RETETE CULINARE
MesajScris: 02 Mar 2012, 19:45 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 25 Ian 2011, 02:28
Mesaje: 1583
Salata de icre de crap


Ingrediente:
200 gr. icre
50 gr. miez de piine
200 gr. ulei
o ceapa potrivita taiata marunt
sare
zeama de lamiie


Mod de preparare:
Icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita cu apa, amestecindu-le din cind in cind, pina se inrosesc. Separat se moaie in apa miezul de piine, se stoarce bine, se freaca cu putin ulei si apoi se amesteca cu icrele. Se bat cu mixerul, se pune uleiul putin cite putin, lamiie si ceapa taiata marunt dupa gust.


Fişiere ataşate:
tn4_nufar_pe_icre.jpg
tn4_nufar_pe_icre.jpg [ 50.96 KiB | Vizualizat de 7761 ori ]

_________________
Victoras Petcu
www.moaravlasiei2.ro
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: RETETE CULINARE
MesajScris: 03 Mar 2012, 18:53 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 25 Ian 2011, 02:28
Mesaje: 1583
Dorade la cuptor

Va salut.Ptr azi va propun urmatoare reteta care e foarte simpla, dar cu un rezultat maxim.
Se ia portmoneul, se merge la METRO si se cumpara pestele (nu neaparat Dorade). Acasa il curatam, spalam si il
condimentam dupa cum urmeaza:

In interior : sare, piper, felie de lamaie, putin rosmarin proaspat si o feliuta de usturoi
Pe exterior: sare, piper, ulei de masline (cel ptr fript, atentie ! ) rosii, praz-ceapa verde, felii de usturoi si
rosmarin.Eu am mai pus radacina de Ingwer rasa , dar fiecare face cum doreste.Uleiul de masline din tava nu trebuie sa
depaseasca 20% din inaltimea fripturii.Se preincalzeste cuptorul (sus si jos) la 225 de grade, apoi se acopera tava cu o
folie de aluminiu (staniol) gaurita pe alocuri cu scobitoarea si se introduce in cuptor ptr circa 40 de minute.Dupa asta
se da folia de aluminiu jos (folia cu care am acoperit tava) si se mai lasa inca 20 de minute la acelasi grad de
temperatura asa incat pestele sa prinda culoare.Nu va faceti probleme daca se "maroneste" pe alocuri, deoarece e vb
numai de piele, carnea nu se arde si ramane zemoasa.
Pofta buna !



Fişiere ataşate:
loadfoto.jpg
loadfoto.jpg [ 67.93 KiB | Vizualizat de 7752 ori ]

_________________
Victoras Petcu
www.moaravlasiei2.ro
Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Translation/Traducere: phpBB România