Regulament Moara Vlasiei 2

Regulamentul este valabil pentru sezonul de pescuit 2023.

Reguli De Baza


1. LACUL Moara Vlasiei 2, ESTE SUPRAVEGHEAT VIDEO 24 DIN 24 ORE !!!
2. PESCARUL care va fi gasit ca NU RESPECTA unul din punctele sau regulile de mai jos, va fi obligat sa paraseasca imediat lacul, fara sa primeasca taxa inapoi !!!
3. PESCARUL poate sa pescuiasca CU MAXIM 4 SCULE ( lansete sau undite ), DOTATE OBLIGATORIU CU UN SINGUR CARLIG SI PLUMB SAU NADITOR PIERDUT, IAR AGRAFELE SE VOR MONTA OBLIGATORIU INAINTEA PLUMBULUI SAU A NADITORULUI ( in cazul ruperii firului principal, sa permita eliberarea plumbului sau al naditorului ) !!!
4. SOTIA sau copilul pescarului (maxim 15 ani), care va pescui pe M.V.2, au dreptul sa pescuiasca cu o lanseta din cele 4 ale pescarului, fara sa achite o alta taxa, insa numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul !!!
5. AUTOTURISMELE se PARCHEAZA OBLIGATORIU in partea dreapta a drumului pietruit pe directia inainte de la intrarea pe lac cu fata spre lac sau spre padure, iar CORTURILE se MONTEAZA OBLIGATORIU in partea dreapta a drumului pietruit pe directia inainte de la intrarea pe lac ( exceptie fac P1,P2,P3,P4,P5,P6 si P7 ) !!!
6. ESTE strict interzis, pescuitul la “BOMBA” sau cu doua,trei cirlige, etc. !!!
7. PESCARUL VA LANSA OBLIGATORIU numai pe directia inainte fata de standul pe care il ocupa, fara a depasi limitele standului (stinga – dreapta), marcat de panourile numerotate linga malul de vis-a-vis, care indica limita standului începând din partea stanga (ex. pentru P4 pescarul va lansa in portiunea cuprinsa, de la P3 pana la P4 ) !!!
In cazul in care totusi va lansa gresit (va depasi limitele standului), pescarul este obligat sa recupereze montura si sa lanseze din nou !!!
8. Pescarii care au achitat TAXA CU RETINERE, pot sa retina 4 kg de CRAP sau CARAS si PLATICA fara limita si va fi dotat obligatoriu cu sac sau giuvelnic ecologic (exclus giuvelnic din plasa de sarma !!! Este interzisa pastrarea pestilor in acelas sac sau giuvelnic a doi sau mai multi pescari si cedarea pestilor de la un pescar la altul, precum si schimbarea pestilor retinuti cu alti pesti prinsi ulterior !!! Capturile de CRAP care DEPASESC 4 KG,vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in apa in stare vie si fara a fi ranite !!!
9.Fiecare pescar trebuie sa fie OBLIGATORIU dotat cu SALTEA DE PRIMIRE tip CRADLE (cu picioare tip cadita), SLING (sac de cantarire si eliberare), MINCIOG DE CRAP cu deschidere mare si ochiuri mici si SPRAY DEZINFECTANT
!!! Pescarul care nu are SALTEA DE PRIMIRE tip CRADLE (cu picioare tip cadita), SLING (sac de cantarire si eliberare) sau SPRAY DEZINFECTANT , poate inchiria acestea de la paznicul care incaseaza taxele !!!
10. PESCARUL este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit !!!
11. INSOTITORUL sau insotitorii pescarului care pescuieste 12 ore (pescuit de zi = 12 ore), nu are sau nu au voie sa se atinga de sculele pescarului, in afara de minciog si nici sa se pozeze cu capturile pescarului !!! Pescarul poate sa faca poze cu orice captura doreste, dar cu conditia ca IN MOMENTUL FOTOGRAFIERII, sa se afle in pozitia sezand si captura sa se afle deasupra saltelei de primire (exista riscul de a scapa pestele din mana.....) !!! Pozele pestilor se fac imediat ce au fost capturati !!! DIN MOMENTUL când au fost scosi din apa PESTII nu vor retinuti sub nici o forma mai mult de maxim 3 MINUTE !!!
12. IN CAZUL in care se constata ca un exemplar mai mare de 4 kg a fost ranit DE PESCAR, se va percepe o taxa de 40 lei /kg pentru pestele respectiv , iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg se va percepe o taxa de 70 lei/kg !!!
13. PESCARUL care va pescui noaptea pe M.V.2, poate sa fie insotit de o singura persoana , dar numai cu conditia ca acea persoana, sa achite 50% din taxa de pescuit = 24 ore C&R, taxa pentru care acea persoana are si ea dreptul sa pescuiasca cu una sau doua lansete din cele 4 (patru) ale pescarului !!!
IN CAZ CONTRAR, "ACEA PERSOANA" nu va avea acces pe lac ( exceptie fac, sotia si copii de maxim 15 ani ai pescarului, care nu vor achita nici o taxa ) !!!

14. PESCARII au obligatia ca la sfirsitul partidei de pescuit, sa lase locul curat asa cum l-au gasit când au venit (fara chistoace de tigari, coji de seminte, sticle goale, cutii de bere, etc, etc), prin colectarea in saci sau in pungi de plastic a "gunoiului" produs de ei , in timpul partidei de pescuit si sa-l depoziteze in locurile special amenajate !!!
15. LA PLECARE, INAINTE DE A SE APUCA DE STRANS BAGAJELE, PESCARUL are obligatia sa anunte administratia lacului, la numerele 0728908408 sau 0762311312 (daca un numar este inchis sunati la celalalt numar), CARE VA ASISTA la strangererea bagajelor, in CAZ CONTRAR, LA IESIRE PESCARUL va trebui sa descarce tot bagajul din autoturism si din genti, etc si se va supune controlului, din partea administratiei lacului atat al autoturismului cat si al bagajului pe care-l are !!!

Zona VIP (Zona Pontoanelor)


- PESCARII care vor pescui de pe unul din pontoanele 1,2,3,4,5,6 sau 7, au obligatia sa lase drumul de acces liber, fara sa ingreuneze sau sa impiedice circulatia pe drumul de acces in vreun fel sau altul !!!
- LA SOSIRE PESCARUL va descarca bagajele, dupa care va duce imediat autoturismul in locul unde doreste sa parcheze si numai dupa ce va parca autoturismul isi va monta sculele de pescuit, cortul, etc !!!
- LA PLECARE PESCARUL, mai intai isi va strange toate bagajele si numai dupa aceea va aduce autoturismul si le va incarca !!!
- PESCARII care vor pescui de pe pontonul 1, pot monta cortul atat pe pontonul 1 cat si in spatele pontonului, dar numai in locul de langa cabina paznicului (peste drumul de acces), unde de obicei parcheaza autoturismele cei de pe P 1 si P 2 si care pot sa parcheze in continuare in acel loc, dar mai in interior si cu conditia de a lasa loc pentru montarea cortului de la pontonul 1, fara ca sa blocheze sau sa ingreuneze drumul de acces !!!
- PONTOANELE nu se pot rezerva decat pentru minimum 24 de ore !!!
-
PESCARII care vor pescui cate doi pe un ponton, vor achita o singura taxa pentru inchiriere ponton !!!

Alte Reguli


- LA PESCUITUL aruncat/lansat, firul minim admis este de 0,25mm !!!
- LA PESCUITUL PLANTAT este STRICT INTERZIS folosirea INAINTASULUI TEXTIL , iar firul minim admis este de 0,35 mm !!!

- FOLOSIREA PORUMBULUI USCAT este strict interzisa !!!
- MOMEALA vie (rame,viermus,libelule,etc) este strict interzisa !!!
- AUTOTURISMELE pescarilor NU AU VOIE sa paraseasca incinta lacului pe toata durata partidei de pescuit, cu exceptia cazurilor de forta majora si aprobarea administratorului !!!
- PESCARII care vor sa foloseasca autoturismul in timpul partidei de pescuit (la cumparaturi...), sunt rugati sa lase autoturismul in parcarea de la intrarea pe lac !!!
- VIZITATORII vor lasa autoturismele in parcarea de la intrarea pe lac si au acces pe lac, intre orele 07.00 - 18.00 !!!
- PE ACEST LAC, sunt interzise, injuriile,muzica tare, chefurile, etc, care pot deranja ceilalti pescari, insa pescarul poate sa faca un gratar, sa bea o bere, dar sa o faca intr-un mod civilizat in asa fel incit sa nu deranjeze ceilalti pescari !!! Este strict INTERZIS focul deschis direct pe sol (se vor folosi gratare cu picioare incat focul/caldura sa nu intre in contact direct cu solul/vegetatia), precum si aruncarea carbunilor de gratar pe iarba, etc !!!

- ATENTIE !!! Cel care va fi prins ca sustrage (ASCUNDE) peste, se face vinovat de FURT, fapta pedepsita de art 208 din Cod Penal, iar cel vinovat va fi reclamat organelor de politie si i se vor retine echipamentele de pescuit pana la solutionarea litigiului !!!

- PENTRU ALTE INFORMATII puteti contacta administratorul lacului, Dl Victoras Petcu , 0728908400 ( LA ACEST NUMAR NU SE FAC REZERVARI ) !!!
- NU UITATI CA TRANSMITEM NON-STOP IMAGINI LIVE de pe lac prin intermediul YouTube (Live Moara Vlasiei 2) , dar si imagini LIVE zilnic pe Facebook !!!
- ADMINISTRATIA S.C. VIC MAR COM IMPEX S.R.L., J40/6913/1992, este exonerata de orice raspudere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului sau a insotitorilor acestuia !!!
- ADMINISTRATIA lacului M.V.2 isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament in orice moment din timpul sezonului de pescuit !!!
- VA RUGAM sa solicitati bonul fiscal conform reglementarilor in vigoare !!!

S.C. VIC MAR COM IMPEX S.R.L.

  • Administratia S.C. VIC MAR COM IMPEX S.R.L. este exonerata de orice raspudere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului sau a insotitorilor acestuia !!!
  • ADMINISTRATIA lacului M.V.2 isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament in orice moment din timpul sezonului de pescuit !!!

Pontoane

Lacul dispune de 17 pontoane, 14 la inceputul baltii si 3 pe capat, la padure.

Iluminat Nocturn

Iluminarea este facuta atat pe malul de pe care se pescuieste cat si pe malul opus.

Toalete Ecologice

Pe malul lacului aveti la dispozitie toalete ecologice curate.

Camere de Supraveghere

Cu ajutorul camerelor de supraveghere transmitem live pe Youtube si Facebook imagini de pe lac.

Curatenie

In fiecare seara, incepand cu ora 17:00 se efectueaza lucrari de curatenia pe locurile de pescuit si pe zona verde.

Parcare

Masinile se pot lasa in parcarea de la intrare sau se pot tine pe stand doar daca locul de pescuit are loc in spate.